Blurare fundal poza

Estomparea fundalului sau a unei părți a imaginii poți executa prin funcția Blur. Estomparea evidențiează obiectul imaginii fără să mai fie necesară eliminarea fundalului. 

Se poate executa în două moduri:

  • O parte din imagine o estompezi manual, cu ajutorul mouseului. Dezavantajul este că nu putem fi siguri că estomparea va fi uniformă: pot fi părți unde estomparea va fi mai puternică
  • Cealaltă soluție este să adaugi obiectul pe un alt strat, iar fundalul complet îl estompezi separat. Aceasta este soluția mai avansată, pentru care este nevoie să cunoști puțin programele de editare de poze, dar și acesta este foarte ușoară, uită-te în articol!

Blurare fundal poza: Pixlr

Pixlr este un program profesionist de editare a imaginilor, total gratuit. Accesează pixl,com, alege opțiunea Advanced editor, apoi glisează imaginea pe interfața de editare.  Programul va întreba  calitatea/mărimea imaginii, pe care o dorești să editezi. Pentru Web este potrivit și cea mai mică mărime, dacă vei dori să imprimi imaginea în A5 sau mărime mai mare, trebuie ales dintre dimensiunile mai mari. Dimensiunea mare încetinește calculatorul, mai ales dacă aceasta este unul vechi. Eu personal aleg întotdeauna cea mai mică dimensiune.

Apoi alege Blur/Sharpen/Smudge functi.

Blurare fundal poza

Blurare fundal poza: Photopea

Glisează imaginea pe interfața Photopea, alege dintre icoanele din stânga instrumentul  în formă de picătură: estompare, cursorul devine un cerc. Faceți clic și trageți pentru a estompa imaginea. Imaginea întreagă poate fi estompată prin meniul Filtru – Estompare – Estompare Gauss.

Blurare fundal poza

Blurare fundal poza soluție avansată Pixlr

Obiectul fotografiei rămâne clară, fundalul este estompat uniform, nu greșim folosind mouse-ul.  Poți face acest lucru prin decuparea obiectului fotografiei, îl muți pe un alt strat, reușind astfel să editezi, modifici  fundalul separat de obiect.

Accesează pagina Pixlr.com, apoi alege Advanced Editor. Glisează imaginea și duplică stratul. În partea dreaptă vei vedea stratul, respectiv straturile. Poți lucra pe stratul selectat, celelalte straturi nu se vor modifica. Deci, când obiectul din imagine și fundalul acesteia se află pe straturi diferite, modificând fundalul nu apar schimbări în obiect. În acest mod estomparea fundalului poate fi uniformă.

Blurare fundal poza

Alege stratul superior, apoi dă clic pe AI Auto Mask din meniul Layer, acesta decupează automatic obiectul pozei. Stratul de jos rămâne neschimbat, dar pare ca și cum  obiectul ar fi încă pe poză.  Trebuie selectat,  apoi  estompat stratul din spate. Filter – Detail – Blur. Cu ajutorul sliderului poți controla gradul de estompare.

Blurare fundal poza

Blurare fundal poza

Blurare fundal poza