Claritate poze

Pentru clarificarea pozelor poți folosi funcțiile „Sharp” sau „Sharpness”.  Aceste funcții sunt disponibile la mai multe programe de editare imagini online. În acest articol îți prezint cum poți ajusta pozele în diferitele programe de editare.

Claritate poze:BeFunky

Be Funky este un program de editare imagini online cu multe funcții. Fiind pe site, prima dată dă click pe „Get Started”, apoi alege butonul „Edit Photo”. Glisează imaginea  dorită pe interfața de editare.

Program de claritate poze

Program de claritate poze

Pe partea stângă vezi funcțiile. Cele marcate cu bulină verde sunt funcții plătibile, cele fără bulină se pot folosi gratuit. Apasă butonul „Sharpen”. Poți alege dintre două opțiuni: „Adjust” ajustare imagine completă. Puteți seta claritatea imaginii  cu ajutorul cursorului și apoi finaliza  apăsând butonul „Apply”.

Program de claritate poze

Cealaltă opțiune este „Erase” în cazul căreia poți face ca poza să fie mai clară sau nu ajutorul cursorului. Butonul “Remove” înseamnă ștergere, în contextul nostru estompare. Iar butonul „Keep” se referă la claritate. Cu ajutorul sliderului de jos poți ajusta mărimea pensulei (Brush Size), duritatea (Brush Hardness) și puterea (Brush Strength) acesteia.

Program de claritate poze

Diferența între cele două este, că atât măsura clarificării, cât și cea a estomparării pot fi reglate cu ajutorul mouseului. Una dintre posibilități este să ții cursorul acolo un timp mai îndelungat, imaginea se va clarificia în continuu. În cazul acesta setarea de la „Brush Strength” reglează măsura în care se execută efectul. Iar  „Brush Hardness” setează valoarea de pornire, adică în ce măsură se va clarifica sau estompa imaginea  făcând doar un clic. Acest lucru se aplică și pentru toate celelalte instrumente.

Program de claritate poze

În practică, este o idee bună să avansăm mai încet, cu clicuri mici și să urmărim  rezultatele în continuu.  Dacă ceva nu a ieșit bine, trebuie anulat cu combinația CTRL + Z. Cel mai bun prieten al editorului de imagini este opțiunea de anulare 🙂

Program de claritate poze

Când ai terminat, dă clic pe butonul „Apply”, iar din meniul Salvare din bara de sus selectează unde dorești să salvezi. Calculatorul tău este butonul „Computer”. Opțiunile care apar sunt „JPG”, „PNG” și „PDF”. JPG este cel mai comun pentru imagini și îl puteți redimensiona cu ajutorul sliderului.  Pentru web  este în ordine  până la 300-400 kByte. Dacă doriți să imprimați și PDF este o soluție bună.

Program de claritate poze

Claritate poze: Photopea

Photophea este un “photoshop” gratuit online. În acest program se lucrează cu metodă asemănătoare ca în Photoshop. Glisează imaginea pe interfața de editare, apoi selectează Smart Blur din submeniul Blur din meniul Filtru.

Apar două slidere. Cel numit Radius merită setat. Dacă ajustarea poate îmbunătăți calitatea imaginii, atunci cu Photopea va funcționa cu siguranță!

Program de claritate poze

Program de claritate poze

Claritate poze: Pixlr

Pixlr este unul dintre cele mai populare programe de editare de tip „photoshop.” Se poate folosi de pe orice dispozitiv, dar cea mai bună funcționalitate este asigurată pe calculator. Glisează imaginea pe interfața de editare și poți edita îndată.

Pe pagina principală al programului Pixlr poți alege dintre Pixlr X și Pixlr E. Pixlr E e mai tradițional, îți reamintește de photoshop cu o interfață ușor complicată, în timp ce Pixlr X are o interfață mai clară și mai simplă.

Ajustarea imaginii neclare cu programul PXLR E: din meniul Filter alege submeniul Details și funcția Sharpen. Pe slider setează intensitatea ajustării. Vei vedea imediat  schimbarea  pe imagine.

Program de claritate poze

Program de claritate poze

Claritate poze: Fotor

Fotor este un program de editare imagini excelent, gratuit, accesibil prin înregistrare. Unele dintre funcții se pot folosi doar cu abonament premium, dar și versiunea gratuită conține o varietate mare de funcții utile.

Pentru ajustarea unei fotografii neclare, utilizează funcția Adjust/Basic Adjust/ Sharpness.

Program de claritate poze